Pablo Picasso, målade tavlor redan i ung ålder

Posted by on jun 14, 2020 in Kända konstnärer

Pablo Picasso, målade tavlor redan i ung ålder

 

Konst är något som finns i många personers hem och det är även något som många uppskattar att titta på. En del konstnärer och konstverk har dock blivit mer populära än andra. Detta har i sin tur gjort att en del konstnärers verk kostar väldigt mycket och en del verk finns endast på museum på olika platser runt om i världen. En del av dessa konstnärer och deras målningar är även kända i hela världen. En av de konstnärerna som brukar klassificeras som en av världens mest populära konstnärer är Pablo Ruiz Picasso, också kallad Pablo Picasso.

Pablo Picassos biografi

Pablo Picasso var en spansk konstnär som föddes och växte upp i Malaga som ligger i Andalusien och han föddes i oktober, närmare bestämt den 25 oktober år 1881. Det var inte endast som konstnär som Pablo Picasso var aktiv, utan han var även en poet. Pablo levde ett långt liv och han gick bort i april år 1973.

Att Pablo Picasso började måla och arbeta som konstnär var inte helt otippat då hans pappa, José Ruiz y Blasco, var både målare och professor i konst. Det var hans pappa som lärde honom de viktiga grunderna i bildkonsten. Pablos pappa lärde även honom att teckna figurer och måla med olja. Redan i ung ålder kunde man se att Pablo hade en talang och att han senare skulle kunna bli en väldigt skicklig konstnär. Vid åtta års ålder, år 1889, målade Pablo Picasso sin första omtalade oljemålning. Denna målning fick namnet Picador. Dock signerade han inte denna målning med namnet Picasso, som är hans mors flicknamn. Det var först två år senare, vid tio års ålder, som han började signera sina konstverk med namnet Picasso.

Pablo Picasso studerade vid ett flertal konstskolor men den större delen av tiden spenderade han i Barcelona. På många av konstskolorna som han studerade vid arbetade även hans far. De tidiga verken som Pablo skapade, målade han under en del av sina skolår. När han målade dessa tavlorna inspirerades han av olika motiv och stilar som han lärt känna genom olika tidningar som han sett under sin tid i Barcelona och under sina besök i Paris. De målningarna som han gjorde under åren 1901 till 1904 har kommit att benämnas under samlingsnamnet den blå perioden. Dessa föreställer i huvudsak fattiga och lidande människor.

Pablo har också skapat ett flertal olika skulupturer som nu också visas i flera utställningar.

Pablo Picassos utställda konst

Många av Pablos målningar finns idag på museum, exempelvis finns det ett helt Picassomuseum i Antibes. Det är inte endast i Antibes som det finns ett Picassomuseum utan det finns även ett i Paris, Vallauris, Barcelona och i Malaga. Museet i Malaga öppnades av Pablo Picassos släktingar.

Webly