Ett av världens mest besökta museum

Posted by on dec 3, 2019 in Museum i världen

Ett av världens mest besökta museum

 

Ett av världens mest besökta museum är National Museum of Natural History. Museumet är en del av Smithsonian Institution. Det är det mest besökta museet i Nordamerika och efter Louvren som ligger i Paris, Frankrike, är detta det museum som har flest besökare per år. Under år 2013 uppnådde National Museum of Natural History ett nytt rekord i antalet besökare, då besökte totalt åtta miljoner museet.

Information om National Museum of Natural History

National Museum of Natural History ligger i Washington D.C och en anledning till att det har ett så stort antal besökare per år är att det har fritt inträde. Museet är även öppet hela 364 dagar om året.

Museets byggnad stod först klar år 1911, dock öppnades det redan året innan för allmänheten. Detta var även den första byggnaden på Smithsonian som upprättades för att innehålla bland annat konst och forskning. Till en början innehöll museet både naturhistoriska och historiska samlingar. De ansvariga valde dock att flytta de historiska samlingarna till en egen byggnad under år 1964. Detta innebar att museet från början inte hade det namnet som det har idag utan det namnet fick det i mars år 1969.

Det som gör museet unikt är att det har flest antal forskare i hela världen inom kultur- och naturhistoria. Huvudbyggnaden av museet är stor och den har en total area på 123 000 kvadratmeter, på denna yta arbetar det över 1000 människor. 33 000 kvadratmeter av huvudbyggnadens yta består av utställningar som är tillgängliga för allmänheten.

Utställningarna och samlingarna som besökarna kan ta del av omfattar exempelvis växter, fossiler, mineraler och stenar. Den innehåller även mänskliga och kulturella föremål.

Webly