Kom ihåg att dricka vatten under konstrundan

Posted by on sep 1, 2022 in Kända konstverk

Kom ihåg att dricka vatten under konstrundan

Finns det något bättre att göra på sin semester än att tillbringa en heldag på alla de fantastiska museer som resmålet erbjuder? Särskilt på en storstadssemester kan en dag i konstens tecken vara riktigt givande. De flesta storstäder, särskilt i Europa, har en lång tradition av konst. Och glöm inte att gator och torg kan vara nog så intressanta! Statyer och skulpturer är en självklar del av gatubilden i de flesta städer med självaktning, och om du väljer att gå till fots mellan museerna kan du som är konstälskare verkligen få ditt konstbegär mättat.

Termosflaskor räddar dagen för konstälskare på sommarsemester

Men en sak är viktig att komma ihåg, särskilt om du är på konstsemester mitt i sommaren: Drick mycket! Det är av yttersta vikt att fylla på med vätska. Annars kan du faktiskt bli så uttorkad och svimfärdig att du förväxlar en Monet med en abstrakt Picasso. Att ha med sig en eller flera termosflaskor kan rädda dig från både solsting och uttorkning – för du vet väl att termosflaskor inte bara kan hålla innehållet varmt, utan även kallt? Om du fortfarande springer runt med vatten i begagnade PET-flaskor är det dags att uppgradera sig.

Du bör dessutom se till att inte bara du, utan hela ditt sällskap, dricker ordentligt. För även om du själv håller dig ordentligt hydrerad så hjälper det inte så länge som din sambo envisas med att bara dricka kaffe hela dagarna. Han eller hon kanske till och med inte tar det där med vätskeintag och uttorkning på särskilt stort allvar? Då bör hen tänka om, och kanske konsultera 1177 för seriös information om vätskebrist och uttorkning. Där hittar du också en lista på symptom att hålla utkik efter.

Inga konstigheter – drick vatten och njut av konsten

Med några termosflaskor i ryggsäcken kommer det inte vara några konstigheter. Det är bara att lägga upp en bra rutt och besöka alla de där drömmiga utställningarna som ditt resmål erbjuder. Kanske är du i Holland? Amsterdam är vida känt för sin konst, och det finns många holländska konstnärer som gjort sig stora namn långt utanför det egna landets gränser. Inte minst Vincent van Gogh, som även den som inte kan ett jota om konst nog har hört talas om.

Men det kan vara roligt att kliva ut ur sin comfort zone, och besöka några av Amsterdams mindre gallerier också. Kanske kan du göra ett riktigt fynd på semestern? Många up-and-coming-konstnärer säljer sina verk till överkomliga priser. Särskilt om du har huvudet med dig för att pruta och förhandla om priset. Men då gäller det verkligen att du druckit ordentligt, för att behålla skärpan i de ekonomiska diskussionerna med galleristen. Och för att orka bära hem din nya konstskatt. Vissa skulpturer väger verkligen bly.

Webly