Ett museum mitt i New York

Posted by on sep 27, 2020 in Museum i världen

Ett museum mitt i New York

Ett av världens populäraste museum ligger på Manhattan i New York. En anledning till att museet fått så stort antal besökare är att det förekommer i en del filmer, vilket har väckt intresset hos en del personer. Museumet har namnet American Museum of Natural History.

Information om American Museum of Natural History

En annan anledning till att American Museum of Natural History blivit känt är att det är det största naturhistoriska museumet i hela världen. Museet består av flertalet olika delar och avdelningar. Bland annat har det avdelningar för geologi, botanik, paleontologi, zoologi och etnografi. Det är ett väldigt stort museum då det täcker hela fyra kvarter på Upper West Side, på Central Parks vänstra sida.

Museet har många olika föremål, närmare 30 miljoner exemplar och det grundades år 1869. Det är känt för många anledningar men främst är det känt för sina diorama-utställningar. Dessa utställningarna visar olika uppstoppade djur som befinner sig i naturtrogna miljöer.

Utöver byggnaden som det huvudsakliga museet ligger i finns det även andra områden och byggnader som tillhör museet. Exempelvis är Rose Center for Earth and Space och Hayden Planetarium en del av museet. Bronx Zoo är också en del av museet.

Webly