Kinas Nationalmuseum, ett museum på Himmelska fridens torg

Posted by on nov 1, 2019 in Museum i världen

Kinas Nationalmuseum, ett museum på Himmelska fridens torg

I Kina ligger ett av världens kändaste museum. Museet har ett stort antal besökare varje år, flera miljoner besökare. Museet är Kinas Nationalmuseum och det ligger beläget på en attraktiv plats i Peking. En av Pekings största turistattraktion är Himmelska fridens torg och det är på östra sidan av detta som Kinas Nationalmuseum ligger, mitt emot Folkets stora hall som också är ett populärt turistmål.

Museets historia

Byggnaden där Kinas Nationalmuseum ligger byggdes inför firandet av tioårsjubileet av Folkrepubliken Kinas bildande. Byggnaden var en av tio stora byggnader som upprättades, detta var år 1959.

Fån början var inte musset inte endast ett utan det var två separata museum. Det ena museet var Museet för Kinas historia, detta låg i den södra delen av byggnaden och den andra delen var Museet för den kinesiska revolutionen, detta museum låg i de norra delarna. Båda delarna öppnades för allmänheten först år 1961. Det skulle dröja ett antal år, till år 2003, innan de två delarna skulle slås samman till en.

Ett antal år senare stängde museet för renovering och ombyggnad, museet var stängt i fyra år och det öppnades återigen i mars år 2011.

Webly