Kreativitet och barnkalas

Posted by on aug 24, 2022 in Kända konstverk

Kreativitet och barnkalas

Är det dags att ordna ett kalas för ditt barn? Är du en kreativ person som har haft svårt att få utrymme för den sortens aktiviteter sen barnet föddes märker du lätt att ett barnkalas ger dig många möjligheter. Här kan du få utlopp för uppdämd kreativitet, i allt från att utforma inbjudningskort till att skapa en fantasifull tårta och hitta på lekar för barnen som kommer.

Bjud in i tid

Hur många du ska bjuda in till kalaset kan bero på hur gammalt ditt barn är. För ett litet barn kan det räcka med några få, men i skolåldern finns det risk att några känner sig utanför om inte alla blir bjudna. Hur mycket utrymme du har och hur du tänkt dig kalasets upplägg påverkar också hur många som kan komma. Tänk gärna igenom de sakerna innan du börjar med inbjudningarna. Nästa steg blir: Vad skriver man på inbjudan till barnkalas egentligen? Något som inte behöver vara så komplicerat. Utgå från vad du själv skulle vilja veta. Då är det inte så svårt att hitta svaret på frågan “vad skriver man på inbjudan till barnkalas?”, utan det handlar om allt det konkreta. Vem är det som bjuder på kalas och var är kalaset? Vilken dag och vilken tid ska det vara? Skriv gärna en sluttid, så andra föräldrar vet när de kan hämta sina barn om inte föräldrarna också är inbjudna. Det är bra om du tar med vad det kommer bjudas på. Blir det mat eller bara kakor? Skriv kontaktuppgifter och be att de hör av sig och berättar om deras barn kommer. Vad skriver man mer på inbjudan till barnkalas? Välkommen såklart!

Aktiviteter för barn

Är du inte van vid att planera aktiviteter för barn kan du googla lite och hitta tips om vad som kan passa att göra på ett barnkalas. Tänk på att kalas är något festligt och speciellt, och att det finns stor risk för att barnen blir uppspelta och kan behöva springa av sig. Kanske kan någon lek vara utomhus och ge möjlighet att göra av med lite energi? Har kalaset blivit ett kreativt projekt för dig, där du skapat snygga inbjudningskort, anpassat inredningen och bakat roliga kakor så kan ett logiskt inslag bli något som är kreativt för barnen själva. Kanske kan de måla tavlor som de kan ta med hem? På en loppis kan du hitta billiga ramar, som gör att bilderna känns mer som riktig konst och att barnen kan känna att det de gjort och får med sig hem är något speciellt, inte bara en teckning bland andra.

Webly