Rembrandt, en skicklig självporträtts konstnär

Posted by on jan 24, 2020 in Kända konstnärer

Rembrandt, en skicklig självporträtts konstnär

Rembrandt Harmenszoon van Rijn föddes i Leiden år 1606, under sina verksamma år och nuförtiden är han dock känd som endast Rembrandt. Han är en nederländsk konstnär som kommit att bli populär i hela världen. Under hans tid som konstnär var han verksam i Amsterdam och han blev omtyckt för att vara en skicklig målare, tecknare och grafiker.

Rembrandts karriär

År 1632 skapade Rembrandt ett grupporträtt som han valde att kalla för Doktor Tulps anatomilektion. Det var genom detta verk som Rembrandt fick stor berömmelse. Tavlan föreställer doktor Nicolaes Tulp och hur han demonstrerar hur en muskel fungerar för en grupp åskådare.

Rembrandt var den första konstnären som visade och klargjorde att färgpåläggningen, ljuset och färgen kan skapa intryck, han visade att dessa tre tillsammans kan betyda lika mycket som motivet i sig gör. I sin tur gjorde detta att Rembrandt kunde skapa nya och innovativa målningar.

Rembrandt kom att bli en mycket skicklig porträttmålare och han utförde över etthundra självporträtt. Trots att många anser att Rembrandt först och främst var en konstnär som målade självporträtt så ansåg han sig själv att inte vara det. Han ansåg sig framförallt att vara en religös målare.

Webly